Termeni si conditii

1. TERMENI GENERALI
educatieinformala.eu include: texte, imagini, baze de date, servicii, logo-uri, reclame si constituie “continutul” site-ului mentionat, care este proprietatea companiei Asociatia pentru Educatie Informala.

Asociatia pentru Educatie Informala isi rezerva dreptul, unilateral, de a schimba, corecta, modifica, adauga si/sau retrage prezentii termeni, fara a anunta in prealabil. Aceste schimbari vor intra in vigoare din momentul publicarii lor pe educatieinformala.eu.

Totodata, Asociatia pentru Educatie Informala poate limita accesul la site sau la anumite faclitati din site, poate aduce limitari anumitor IP-uri, fara notificari si fara vreo raspundere.

2. UTLIZAREA CONTINUTULUI SITE-ULUI
Informatiile prezente pe educatieinformala.eu sunt de interes general si sunt puse la dispozitia utilizatorilor
in mod gratuit. Prin termenul „utilizator” al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa acest site.
Puteti copia si tipari continutul site-ului educatieinformala.eu pentru folosinta Dumneavoastra personala, fara intentii comerciale. In orice alte situatii, continutul educatieinformala.eu nu poate fi reprodus, modificat sau exploatat.
Utilizarea site-ului educatieinformala.eu presupune acceptarea acestor termeni şi condiţii de utilizare.
Nu sunt permise:
– modificarea, publicarea, transmiterea, transferul, vanzarea, distributia de materiale realizate prin reproducerea, afisarea sau modificarea continutului educatieinformala.eu fara obtinerea acordului prealabil
al AEI;
– indepartarea insemnului care marcheaza dreptul de autor al educatieinformala.eu asupra continutului acestuia;
– reproducerea continutului educatieinformala.eu si trimiterea acestuia catre alte website-uri sau servere sau alte mijloace de stocare a informatiei;
– preluarea, prelucrarea, reproducerea si folosirea informatiilor obtinute prin intermediul www.scolainformala.ro in scopuri comerciale.
Este interzisa orice utilizare a continutului educatieinformala.eu in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document sau de legislatia in vigoare. Cererile de utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: administrativ@educatieinformala.eu.

3. DREPTURI DE AUTOR
Continutul educatieinformala.eu este proprietatea Asociatia pentru Educatie Informala si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Folosirea oricaror date, imagini, texte, grafica, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe apartinand educatieinformala.eu, fara obtinerea unui acord prealabil de la detinatorii de drept, se pedepseste conform legilor in vigoare.
Continutul educatieinformala.eu nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis fara permisiunea anterioara scrisa a reprezentantilor Asociatia pentru Educatie Informala.

4. INREGISTRARE, PAROLE, RESPONSABILITATEA UTILIZATORILOR
Accesul la educatieinformala.eu este liber.
Accesul utilizatorilor la anumite sectiuni ale educatieinformala.eu este protejat de o parola. Nu dezvaluiti nimanui aceasta parola.
Pentru optiunea „Login/Inregistrare”, utilizatorului i se va cere sa ofere datele sale de contact.
Formularele de inregistrare vor contine informatii detaliate ale utlizatorului, cum ar fi numele complet, adresa de domiciliu, adresa de resedinta, telefon, adresa email, alte date de contact.
Pentru a evita ca persoane neautorizate sa aiba acces la informatiile Dumneavoastra personale, va recomandam sa nu dezvaluiti parola, sa bifati „Log off” ori de cate ori incheiati sesiunea protejata pe site-ul educatieinformala.eu si sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat, la finalul navigarii Dumneavoastra pe site.
Este interzisa partajarea de catre utilizatori a datelor lor de acces (username si parola) in contul educatieinformala.eu.
Site-ul educatieinformala.eu nu permite accesul mai multor utilizatori (cu aceleasi date de acces) la continutul sau.
In cazul in care apar astfel de situatii, educatieinformala.eu isi rezerva dreptul de a suspenda accesul utilizatorului respectiv.

5. INFORMATIILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL SITE-ULUI & PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL Completarea formularului de inscriere este considerata consimtamantul expres si neechivoc al utilizatorului pentru folosirea datelor sale personale in scopul contactarii si transmiterii de mesaje electronice. AEI nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea datelor furnizate de catre utilizatori prin intermediul formularului de inscriere.
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, precum si a Regulamentului General privind Protectia Datelor (EU GDPR 679/2016), AEI are obligatia de a administra in conditii de siguranta, si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre utilizatori. De asemenea, va aducem la cunostinta faptul ca utilizatorul poate manifesta oricand dreptul de opozitie, caz in care vom elimina toate datele personale ale acestuia din baza noastra de date. Pentru orice nelamurire in legatura cu exercitarea drepturilor dumneavoastra referitoare la utilizarea educatieinformala.eu si la protectia utilizarii, ne puteti contacta prin intermediul sectiunii “Contact” din site.
Scopurile in care AEI poate utiliza aceste informatii si persoanele carora le pot fi oferite sunt asociate promovarii si/sau comercializarii serviciilor si/sau produselor AEI, cum ar fi:
– evidenta calitatii de „membru” a utilizatorilor educatieinformala.eu;
– procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorilor educatieinformala.eu;
– oferirea de alte produse si/sau servicii catre Dumneavoastra;
– facturarea serviciilor si produselor oferite de catre AEI;
– solutionarea cererilor, intrebarilor sau a reclamatiilor facute de catre utilizatori;
– realizarea de studii de piata si de produs si marketingul produselor si al serviciilor oferite prin inetrmediul educatieinformala.eu;
– contactarea utilizatorilor (prin posta, e-mail, fax, mesaje text, telefon) in legatura cu produse si servicii apartinand AEI sau in legatura cu produse si servicii ale unor terte parti atent selectionate, care credem ca ar putea fi de interes pentru utilizatori (in afara de cazul in care ati facut o cerere scrisa de a nu fi contactat in acest sens);
– inregistrarea informatiilor Dumneavoastra in vederea alocarii sau oferirii recompenselor, reducerilor si a altor beneficii, precum si pentru satisfacerea altor cereri sau cerinte pe care le aveti in legatura cu programele de recompensare a clientilor sau alte programe similare.
Drepturile utilizatorilor:
a. sa rectifice, actualizeze, blocheze sau stearga, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001 si/sau GDPR;
b. sa solicite incetarea prelucrarii datelor sale personale;
c. sa solicite incetarea expedierii de mesaje promotionale.
Orice notificare din partea utilizatorului se va semna, data si trimite, prin e-mail sau in scris, catre Asociatia pentru Educatie Informala.
In situatia in care utilizatorul solicita incetarea prelucrarii datelor cu caracter personal, accesul la o parte din continutul educatieinformala.eu va fi automat restrictionat, deoarece acesta nu poate functiona fara prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorului.
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul educatieinformala.eu sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza aceasta, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va conduce la cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.
Site-ul educatieinformala.eu nu ofera informatia colectata unor terti fara consimtamantul Dumneavoastra expres si prealabil. Orice statistica privind traficul utilizatorilor site-ului, pe care o vom oferi catre terte persoane sau catre site-uri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre niciun utilizator individual.

6. OPTIUNEA DE DEZABONARE
Utilizatorii au posibilitatea de a se dezabona in momentul in care nu mai doresc sa primeasca un newsletter de la educatieinformala.eu, prin intermediul link-ului de dezabonare continut in e-mail. Dezabonarea de la newsletter se face online, trimitand solicitarea de dezabonare prin intermediul formularului de feedback, accesibil pe site dupa logare.

7. LIMITAREA RASPUNDERII
Asociatia pentru Educatie Informala nu este raspunzatoare pentru niciun fel de pagube, directe sau indirecte, rezultate din:
– utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor educatieinformala.eu;
– acces neautorizat la datele utilizatorului;
– declaratii/actiuni ale unei terte parti asupra serviciilor educatieinformala.eu;
– achizitia de bunuri si servicii complementare rezultate din tranzactii sau mesaje primite si incepute prin/de pe educatieinformala.eu;
– orice alte probleme legate de serviciile oferite de educatieinformala.eu.
In conditiile in care considerati ca un anumit material aflat pe site, postat de catre terti sau utilizatori, incalca drepturile de proprietate intelectuala sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa administrativ@educatieinformala.eu.
Site-ul educatieinformala.eu este oferit in aceasta forma fara alte garantii. AEI nu este si nu poate fi responsabila pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale educatieinformala.eu sau ale continutului acestuia.

8. DREPT APLICABIL
Termenii si Conditiile prezente, precum si orice litigiu in legatura cu sau decurgand din clauzele acestora sau din accesarea / functionarea / disfunctionalitatea site-ului se supun dreptului intern roman. Limba folosita pentru Termeni si Conditii este limba romana. In caz de litigiu numai instantele romanesti din Cluj-Napoca vor fi considerate competente. Utilizatorul site-ului accepta sa adere la acesti Termeni si Conditii.
Utilizatorul site-ului educatieinformala.eu confirma ca a citit si acceptat acesti Termeni si Conditii. Utilizarea
educatieinformala.eu de catre utilizator implica acceptarea neconditionata a acestor Termeni si Conditii.

9. SUSPENDAREA ACCESULUI
Site-ul educatieinformala.eu poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul Dumneavoastra la continutul site-ului sau la o parte a acestui continut.

10. SCHIMBARI ALE SITE-ULUI
Site-ul educatieinformala.eu isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment
portiuni ale continutului sau. De asemenea, educatieinformala.eu isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.
Anumite parti ale continutului publicat pe educatieinformala.eu pot sa fie furnizate de terte persoane cu care educatieinformala.eu are relatii contractuale in acest sens. De asemenea, in interiorul continutului educatieinformala.eu pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Site-ul educatieinformala.eu nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, educatieinformala.eu nu este responsabil de continutului paginilor externe la care se face trimitere din interiorul sau.

11. APROBAREA.COMENTARIILOR
Site-ul educatieinformala.eu isi rezerva dreptul de a nu aproba sau de a dezactiva (fara posibilitatea ulterioara a utilizatorilor de a le reactiva) acele informatii sau comentarii trimise spre publicare sau publicate care contravin termenilor si conditiilor de utilizare, care sunt in afara subiectului avut in vedere de site, sau pe care le considera, in mod unilateral, ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase, neadecvate sau daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.
Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul mesajelor trimise spre publicare. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de comunicari sau informatii prin intermediul platformelor de comunicatie puse la dispozitie de educatieinformala.eu este supusa prezentelor Termeni si Conditii si informatiile pot sa nu apara pe platforma educatieinformala.eu, daca acestea nu sunt aprobate.
De asemenea, utilizatorul trebuie sa inteleaga ca nu poate publica, transmite sau face referire catre utilizatorii sau membrii educatieinformala.eu a niciunui fel de mesaj comercial nesolicitat, mesaje cu informatii confidentiale, mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea educatieinformala.eu, mesaje de tip „joc piramidal” sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane ca si orice mesaje care contin texte ilegale, imorale, injurioase, amenintatoare, abuzive, indecente, care incalca in orice fel dreptul de proprietate intelectuala sau alte drepturi pe care le poate avea un tert.

12. MODIFICAREA PREZENTEI SECTIUNI DE TERMENI SI CONDITII
Site-ul educatieinformala.eu isi rezerva dreptul sa schimbe acesti termeni, modificand versiunea si data adoptarii noului regulament fara indeplinirea unor alte formalitati. Atunci cand acesti termeni se vor modifica, educatieinformala.eu va va putea notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj in contul Dumneavoastra de utilizator al educatieinformala.eu si prin publicarea in prima pagina a site-ului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul in site, in contul Dvs. de utilizator si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii sau al afisarii linkului privind schimbarile pe prima pagina a site-ului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni.

13. CONFIDENTIALITATE
Orice date cu caracter personal precum: numele, adresa, codul numeric personal, seria si numarul cartii de identitate, seria pasaportului, numarul de telefon, adresa de e-mail sau orice alta data de identificare a Dumneavoastra pe care o transmiteti pe site-ul educatieinformala.eu, prin posta electronica sau prin alta modalitate, vor fi folosite in conformitate cu Politica de Confidentialitate. Orice alt fel de comunicari sau materiale pe care le transmiteti pe acest Site, precum intrebari, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel vor fi considerate ca neconfidentiale si neprotejate de drepturi de proprietate intelectuala determinate.

14. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL Angajamentul Asociatia pentru Educatie Informala cu privire la protectia datelor cu caracter personal
Increderea Dumneavoastră în serviciile și personalul nostru este una din principalele noastre preocupări.
In acest sens, pentru a va furniza cea mai buna experienta posibila, ne concentram pe continua imbunatatire in intreaga noastra activitate.
AEI cunoaște importanța datelor Dumneavoastra personale și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată informațiile legate de prelucrarea datelor Dumneavoastra cu caracter personal, în cadrul prezentelor Termeni si Conditii.
Asociatia pentru Educatie Informala este o persoana juridica romana, constituita ca societate pe actiuni de tip inchis, cu participare exclusiva privata si care are ca obiect principal de activitate activitatea codificata conform CAEN Rev.2 8559 – Alte forme de invatamant.

Asociatia pentru Educatie Informala are deschise puncte de lucru pe teritoriul Romaniei in urmatoarele orase: Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi si este reprezentata in mod legal prin Presedintele Consiliului de Administratie si Reprezentantii sediilor secundare.

AEI respectă confidenţialitatea tuturor clienţilor noştri şi confidenţialitatea tuturor vizitatorilor website-urilor noastre şi va trata/prelucra datele personale cu mare atenţie, in conditii tehnice si organizatorice de securitate adecvata. AEI prelucreaza datele cu caracter personal primite direct de la Dumneavoastra, in calitate de persoane vizate, sau indirect cu ocazia derularii raporturilor comerciale/contractuale si/sau participarii la evenimentele / conferintele / workshop-urile / sesiunile demonstrative organizate de catre Asociatia pentru Educatie Informala sub egida Scolii Informale de IT sau sub o alta egida in functie de alt proiect de acest gen initiat / gestionat.
Datele cu caracter personal sunt colectate fie numai cu acordul/acceptul Dumneavoastra, daca sunt oferite cu buna stiinta, de buna voie, din proprie initiativa, fie la solicitarea AEI., de exemplu prin unul din formularele on-line utilizate, respectiv formularul de contact online, formularul de comanda servicii online, formularul de inregistrare etc., prin abonarea la newslettere (bineinteles, doar dupa ce ati optat sa primiti aceste newslettere), participarea la tombole, concursuri, programe de fidelitate, campanii promotionale etc., prin completarea datelor in formularul respectiv de inregistrare cont pe un website AEI, etc.
Utilizarea acestui website dar si a altor website-uri ale Asociatia pentru Educatie Informala de catre Dumneavoastra se supune prezentelor prevederi si Conditiilor generale, tehnice si de participare ale / Regulamentelor Asociatia pentru Educatie Informala.
Dacă nu sunteţi de acord cu oricare dintre termenii prezentelor termeni si conditii nu utilizaţi niciunul dintre website-urile noastre sau nu ne furnizaţi datele dvs. personale. Este posibil ca anumite servicii să fie condiţionate de furnizarea datelor dvs. personale.

AEI nu va prelucra datele Dumneavoastra personale decat in masura in care acest demers este necesar indeplinirii scopurilor mai jos mentionate, cu respectarea masurilor legale de securitate si confidentialitate a datelor.
Ce date cu caracter personal prelucreaza Asociatia pentru Educatie Informala?
Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezintă orice operațiune sau set de operațiuni, care se efectuează asupra datelor Dumneavoastra cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea, sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, blocarea, ștergerea, distrugerea, arhivarea.
Pentru a accesa website-urile AEI, nu este nevoie sa ne furnizati niciun fel de date cu caracter personal.
In contextul desfasurarii activitatii curente a Asociatia pentru Educatie Informala, inclusiv derularii activitatii comerciale/contractuale, participarii la evenimentele / conferintele / simpozioanele / workshopurile / sesiunile demonstrative / alte evenimente / manifestari specializate organizate de catre Asociatia pentru Educatie Informala, implicand achizitionarea de servicii AEI oferite pe website sau in alt mod sau abonarea la newsletter-ele AEI, precum si in contextul indeplinirii obligatiilor legale, va putem solicita anumite date cu caracter personal.
In acest sens, Asociatia pentru Educatie Informala va prelucra, printre altele, urmatoarele date cu caracter personal: numele și prenumele, telefon/fax, adresa de domiciliu/reședință, e-mail, profesie, loc de muncă, adresa IP, nr. card bancar, data expirării cardului, codul CVV2/CVC2, seria si numarul cartii de identitate, seria pasaportului, codul numeric personal, numele si prenumele parintilor, seria si numarul certificatului de nastere, scoala absolvita, studiile efectuate, seria si numarul diplomei scolii absolvite, serie si numar adeverinta medicala,etc.
Cine sunt persoanele vizate?
Persoanele (vizate) ale caror date pot fi prelucrate de catre Educatie Informala S.A, exclusiv in scopurile mai jos mentionate sunt:
– Clientii persoane fizice / juridice ai Asociatia pentru Educatie Informala (actuali, fosti sau potentiali), public larg, reprezentantii/imputernicitii acestora, legali sau conventionali;
– Reprezentantii/imputernicitii/persoanele de contact ale persoanelor juridice (parteneri de afaceri/contractuali, organizatori, co-organizatori, furnizori, prestatori de servicii, locatari, etc.- actuali, fosti sau potentiali) si ai institutiilor/autoritatilor publice.

Consecintele refuzului furnizarii datelor cu caracter personal
Dumneavoastra, in calitate de persoana vizata, sunteti obligati sa furnizati date complete, actualizate si corecte. Pentru a va putea oferi anumite servicii specifice activitatii AEI (de ex., dar fara a se limita la, inscriere cursuri / sesiuni de pregatire / formare profesionala), AEI va solicita datele cu caracter personal necesare prestarii respectivelor servicii, iar refuzul de a furniza astfel de date poate determina imposibilitatea furnizarii serviciilor Asociatia pentru Educatie Informala.
Atunci cand achizitionati un serviciu furnizat de Asociatia pentru Educatie Informala, precum si atunci cand participati la evenimentele / conferintele / simpozioanele / workshopurile / sesiunile demonstrative / alte evenimente / manifestari specializate organizate de catre Asociatia pentru Educatie Informala, vom colecta date personale in legatura cu prestarea respectivelor servicii. Totodata, in calitate de potential client al AEI, vom colecta date cu caracter personal (imagine, date prelucrate prin sisteme de supraveghere video etc.) in vederea indeplinirii obligatiilor legale si desfasurarii activitatii curente (interes legitim).
Prin citirea prezentelor prevederi, prin furnizarea datelor personale in vederea accesarii serviciilor AEI Dumneavoastra sunteti informat/a si/sau va exprimati in mod expres consimtamantul (va dati acordul) cu privire la prelucrarea datelor personale in conformitate cu dispozitiile legale privind protectia persoanelor in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (legislatia interna si dreptul comunitar-UE).

In cazul in care prelucrarea datelor nu mai este necesara pentru oferirea unui serviciu, pentru indeplinirea unei obligatii legale, si nici nu este justificata de un interes legitim al AEI, Dumneavoastra puteti refuza o astfel de prelucrare sau va puteti retrage consimtamantul dat anterior, refuzul urmand sa produca efecte pentru viitor. Spre exemplu, Persoanele vizate isi pot retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing direct, oferte personalizate, oricand si fara sa fie necesar sa indice un motiv. Ulterior solutionarii cererii de retragere a consimtamantului, persoana vizata nu va mai primi informari comerciale cu privire la evenimentele/serviciile oferite de Educatie Informala S.A.

Care sunt scopurile colectarii datelor cu caracter personal ?
Utilizam datele Dumneavoastra cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri:
– organizarea de evenimente / conferinte / simpozioane / workshopuri / sesiuni demonstrative / alte evenimente / manifestari specializate;
– organizarea si sustinerea de cursuri / programe de pregatire si formare profesionala / alte sesiuni de transmitere de know-how in domeniul tehnologiei informatiei;
– derularea activitatii comerciale/contractuale a AEI;
– facturarea si incasarea contravalorii serviciilor AEI;
– marketing, promovare, reclama, publicitate, concursuri, loterii publicitare, programe de loialitate, inclusiv transmiterea de oferte comerciale generale sau personalizate;
– dezvoltarea si imbunatatirea serviciilor;
– gestionarea relatiilor cu clientii; comunicarea comerciala cu clientii prin orice mijloc de comunicare;
– indeplinirea obligatiilor legale incidente;
– comunicarea cu organismele/autoritatile/institutiile publice sau de interes public;
– activitati de audit si control/supraveghere;
– arhivare, scopuri statistice;
– colectare debite/recuperare debite restante;
– solutionarea disputelor si litigiilor, punerea in executare a unor hotarari judecatoresti, arbitrale, ordine judecatoresti , etc.

Asociatia pentru Educatie Informala va considera toate informatiile colectate de la Dumneavoastra ca fiind confidentiale si nu le va partaja cu terti (cu exceptia organizatorilor/co-organizatorilor unor evenimente derulate in comun cu partenerii / colaboratorii AEI) fara consimtamantul Dumneavoastra expres si anterior.

Cine sunt destinatarii datelor dumneavoastra cu caracter personal?
Destinatarii datelor pot fi chiar persoanele (vizate) care au furnizat datele persoane, dupa cum urmeaza:
– Clienti persoane fizice / persoane juridice ai Asociatia pentru Educatie Informala (actuali, fosti sau potentiali), public larg, reprezentanti/imputerniciti ai acestora, legali sau conventionali; (pentru scopul derularii raporturilor comerciale/contractuale);
– Organizatori si co-organizatori de cursuri / programe de pregatire / formare profesionala, locatori / locatari ai spatiilor / salilor de curs detinute sub orice titlu de catre AEI, furnizori, prestatori de servicii, furnizori si alte entitati juridice – parteneri de afaceri/contractuali ai Asociatia pentru Educatie Informala, autoritati/institutii publice;

Destinatarii (altii decat persoanele vizate) datelor pot fi:
– autoritati publice centrale si locale, autoritati judecatoresti, politie, parchet (in limitele prevederilor legale si/sau ca urmare a unor cereri expres formulate), societati bancare, executori judecatoresti, societati de asigurare si reasigurare, organizatii de cercetare a pietei (scop statistic) etc.
Confidentialitatea datelor cu caracter personal va fi asigurata de catre AEI si nu vor fi furnizate catre alti terti in afara celor mentionati in prezentul document.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop promotional (marketing)
Datele cu caracter personal furnizate de Dumneavoastra (cum ar fi: nume si prenume, adresa de email, nr. fax, nr. telefon mobil/fix, etc ) vor putea fi prelucrate de AEI cu respectarea drepturilor dvs., in special a dreptului de informare si opozitie, in urmatoarele scopuri: marketing (inclusiv marketing direct), concursuri, loterii publicitare, efectuarea de comunicari comerciale pentru serviciile AEI, inclusiv cele dezvoltate impreuna cu un partener AEI, prin orice mijloc de comunicare, inclusiv prin intermediul serviciilor de comunicatii electronice. Datele cu caracter personal furnizate de Dumneavoastra vor putea fi folosite in scop promotional (marketing) si pentru produsele sau serviciile altor parteneri ai AEI, cu respectarea drepturilor Dumneavoastra.
In cazul in care AEI intentioneaza sa utilizeze datele Dumneavoastra in scopuri de marketing direct (daca persoanele vizate au optat in acest sens) Dvs. veti fi informati in prealabil. Dumneavoastra va puteti exercita dreptul de prevenire a unei asemenea prelucrari prin selectarea casetelor adecvate din formularele/documentele utilizate pentru colectarea datelor cu caracter personal.

Indiferent de situatie, in cazul in care veti dori ca datele cu caracter personal sa inceteze a mai fi prelucrate de Asociatia pentru Educatie Informala, ne puteti solicita in mod expres incetarea oricarei prelucrari de date din partea noastra. Totodata, atunci cand veti dori sa nu mai primiti newslettere sau materiale informative din partea AEI, va puteti dezabona folosind butonul „Dezabonare” sau „Unsubscribe”.

In relatia cu Asociatia pentru Educatie Informala, Dumneavoastra beneficiati conform prevederilor legale aplicabile de urmatoarele drepturi: dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor si dreptul la opozitie.

Durata prelucrarii datelor cu caracter personal
În vederea realizării scopului menţionat, AEI va prelucra datele Dumneavoastra cu caracter personal pe toata perioada de desfasurare a activitatilor AEI, pana in momentul in care Dumneavoastra, sau reprezentantul legal/conventional al Dvs, veti exercita dreptul de opoziţie / de stergere (cu exceptia situatiei in care AEI prelucreaza datele in baza unei obligatii legale sau justifica un interes legitim). Ulterior încheierii operaţiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, dacă Dumneavoastra sau reprezentantul legal/conventional nu veti exercita dreptul de opoziţie/de stergere, conform legii, aceste date vor fi arhivate de către AEI pe durata de timp prevăzută în procedurile interne AEI si/sau vor fi distruse.

Ce masuri de siguranta sunt utilizate pentru protejarea datelor Dumneavoastra?
Pentru a evita utilizarea fara drept a datelor personale, precum si eventualele abuzuri, utilizam metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici si proceduri de lucru adecvate, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate.
Securitatea integrala a datelor transmise prin internet nu poate fi niciodata garantata. In timp ce AEI depune toate eforturile in privinta protejarii datelor Dumneavoastra personale, nu putem garanta in mod absolut securitatea datelor transmise catre website-urile Asociatia pentru Educatie Informala. Orice transmisie de date se face pe riscul Dumneavoastra. Odata ce primim informatia referitoare la Dumneavoastra, vom utiliza proceduri si masuri stricte de siguranta impotriva utilizarii neautorizate, nelegale, distrugerii, pierderii accidentale sau divulgarii datelor personale.

Securitatea datelor bancare
In cazul platilor efectuate cu cardul (exemplu: achizitionare produse si servicii online), comercializarea se efectueaza prin intermediul solutiilor de plata online oferite de terti autorizati in relatia cu AEI. In vederea eliminarii riscului ca datele Dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv/nelegal de persoane neautorizate, tertii autorizati in relatia cu AEI garanteaza legalitatea si securitatea datelor personale (numar de card, data expirarii, etc) si a sistemelor informatice utilizate.

Conditiile transferurilor de date personale in afara spatiului UE si al Zonei Economice-Europene
Transferurile de date in afara spatiului UE si al Zonei Economice-Europene se pot face numai in conditiile prevazute de legislatia specifica nationala si UE privind protectia persoanelor in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestora.

Care sunt drepturile Dumneavoastra?
Prin citirea acestui document, Dumneavoastra ati fost informat/a cu privire la drepturile de care beneficiati, conform prevederilor legale aplicabile, respectiv: dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opozitie si procesul individual automatizat.
Totodata, atunci cand prelucrarea se realizeaza prin consimtamant, Dumneavoastra aveti dreptul, de a va retrage consimtamantul in orice moment in forma scrisa, adresata AEI., in conditiile legislatiei aplicabile, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia. De asemenea, Dumneavoastra aveti dreptul de a va opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, prelucrarii datelor personale in scop de marketing direct, utilizand, daca este cazul, functia de dezabonare inclusa in materialele de marketing.
Pentru celelalte scopuri, Dumneavoastra aveti dreptul de a va opune, in orice moment, in mod gratuit, ca datele cu caracter personal pe care le furnizati catre AEI sa faca obiectul unei prelucrari, cu mentionarea datelor si scopului avute in vedere, numai pentru motive intemeiate si legitime, legate de situatia dvs. particulara, cu exceptia cazurilor in care AEI demonstreaza ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza intereselor, drepturilor si libertatilor Dumneavoastra sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. In caz de opozitie nejustificata, AEI este indreptatita sa prelucreze in continuare datele in cauza.

Prin citirea acestui document Dumneavoastra ati luat la cunostinta si intelegeti faptul ca datele cu caracter personal furnizate catre Asociatia pentru Educatie Informala constituie elemente determinante pentru accesarea serviciilor oferite de Asociatia pentru Educatie Informala si/sau derularea activitatii comerciale/contractuale.

In cazul in care Dumneavoastra, direct sau prin reprezentant, va exercitati drepturile mentionate mai sus, in mod vadit nefondat, nejustificat sau excesiv, in special din cauza caracterului repetitiv, AEI poate:
– fie sa perceapa o taxa rezonabila tinand cont de costurile administrative pentru furnizarea informatiilor sau a comunicarii sau pentu luarea masurilor solicitate;
– fie sa refuze sa dea curs cererii.
De asemenea, in cazul in care persoanele vizate, direct sau prin reprezentant, isi exercita dreptul de opozitie in mod vadit nefondat, nejustificat sau excesiv, in special din cauza caracterului lor repetitiv, AEI este indreptatita sa considere orice raport incheiat cu Clientul AEI de drept reziliat, fara nicio alta formalitate sau interventie a instantelor judecatoresti, cu exceptia unei notificari prealabile.
De asemenea, Dumneavoastra va este recunoscut dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere si de a introduce o cale de atac judiciara.

Cum va puteti exercita drepturile Dumneavoastra?
Pentru exercitarea oricarui drept prevazut de legislatia interna si / sau europeana (cu referire in special la EU GDPR) Dumneavoastra va puteti adresa Specialistului de date personale (DPO) din cadrul Asociatia pentru Educatie Informala cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de email:
data.protection@educatieinformala.eu sau la urmatoarea adresa de corespondenta: Asociatia pentru Educatie Informala, Cluj-Napoca, Str. Decebal nr.17 A, jud. Cluj. Cererii i se va atasa o copie lizibila a actului de identitate al semnatarului.

Toate aceste prevederi pot suferi modificari/actualizari ocazionale. Va recomandam sa verificati la fiecare utilizare a website-urilor Asociatia pentru Educatie Informala prezentele prevederi, pentru a fi tot timpul informati in legatura cu acestea. Prin accesarea website-urilor Asociatia pentru Educatie Informala sau utilizarea serviciilor Asociatia pentru Educatie Informala prin intermediul website-urilor mentionate, ulterior modificarilor, se vor considera acceptate noile prevederi.
Prezentul set de Termeni si Conditii a fost adoptat la data de 24 Aprilie 2018.